Disclaimer  |  

Kleurplaat  |  

Sitemap  |  

Contact  |  

U bevindt zich hier: 

>> Hardloop Info  >> Trainingsinfo  >> Kleding 

Kleding

Termische kleding

Thermische kleding is reeds vele jaren onmisbaar in de bergsport en wordt nu ook in alle disciplines van de atletiek en vooral loopsport gewaardeerd om zijn meer dan uitzonderlijke eigenschappen.

Om de lichaamstemperatuur onder controle te houden, zweet men bij inspanning. Katoen en wol bieden onvoldoende comfort want deze stoffen fungeren als een spons. Je kent het gevoel, wanneer je T-shirt verzadigd en kletsnat is, absorbeert het katoen niet meer. Het geproduceerde zweet en de T-shirt koelen af met onderkoeling als gevolg. Ook krijgt de atleet last van irriterende wrijvingswonden. Met thermische kleding verdwijnt dit ongemak: de vezel heeft als essentiële eigenschap dat het lichaam droog blijft, het zweet boven op de kleding wordt gestuwd en daarna verdampt. Gevolg : geen onderkoeling meer, een prettig gevoel en minder verkoudheden.

Voor de doordenkers: thermische kleding droogt veel sneller na het wassen dan katoen of wol. De producenten bieden voldoende variatie zodat men zich kan kleden naargelang de omgeving en de weersomstandigheden. Dankzij de lange levensduur van deze vezels valt de aanschafprijs best mee.

Printerversie