Disclaimer  |  

Kleurplaat  |  

Sitemap  |  

Contact  |  

U bevindt zich hier: 

>> Hardloop Info  >> Afvallen? 

Afvallen

 

Kies een van de onderwerpen hieronder of volg alle links hier rechtsboven.

 

Zin en onzin over afvallen

Gewicht Het zal duidelijk zijn dat we hier niet één enkel gewicht voorop kunnen stellen. Twee personen van eenzelfde lengte kunnen een zeer verschillend gewicht hebben doordat de samenstelling van hun lich...

Afvallen als je geblesseerd bent Als een blessure ervoor zorgt dat je niet kan trainen en je was net bezig om af te vallen is het enige wat erop zit om minder calorieŽn te eten. Toch?

Afvallen voor sporters Na de vervettende decembermaand nemen we vaak schuldbewust in januari onze leefgewoontes onder de loep. Afvallen, stoppen met roken EN meer bewegen zijn de goede voornemens. In een land waar 40% kampt met een overgewicht is afvallen de grootste wens

Afvallen met minder calorieŽn? Hoewel het erg verleidelijk is om je calorie inname drastisch te verminderen om gewicht te verliezen, is dit volgens experts een methode die gedoemd is om te falen. Waarom?

Dikke buik gevolg van te weinig beweging! 'Je eet te veel' wordt er vaak gezegd tegen mensen met een buikje. 'Elk pondje gaat door het mondje', is ook een veel gehoorde opmerking. Het effect van teveel eten en overgewicht is echter minder dan gedacht werd. Dit blijkt uit een reeks onderzoeken van de universiteit van Sidney (AustraliŽ) en Orlando (USA).

Dorstlessers Naarmate meer Nederlanders intensiever gaan bewegen, waarbij ook langdurige inspanningen niet worden geschuwd, groeit de aandacht voor speciale voedingen voor sporters: De sportvoedingspreparaten. In principe zijn deze preparaten bedoeld als aanvulling op de normale voeding. Sportvoedingspreparaten worden ook gebruikt als je door psychische "stress" van een wedstrijd gebrek aan eetlust hebt.

Drie maaltijden per dag is misschien niet genoeg Steeds meer, letten sporters en ook niet sporters op hun voeding.

Plaatselijk afvallen Bijna iedereen heeft het idee dat er wel van sommige lichaamsdelen wel enkele pondjes vet af mogen. Om plaatselijk af te vallen, worden er honderden buikspier- en bilspieroefeningen gedaan. Ook trilbanden en allerlei soorten crèmes zijn erg in trek. Alles zonder resultaat helaas.

Pubertijd en overgewicht Ouders, let op! Heeft u een kind hebt met overgewicht dat bijna in de pubertijd is. Dan is het nu de tijd om een gezondere levensstijl te introduceren met gezond eten en bewegen.

Wandelen en fietsen beter dan flink sporten Mensen met overgewicht kunnen beter geregeld een stukje gaan wandelen of fietsen dan intensief gaan sporten om hun extra kilo's kwijt te raken. Dat concludeert bioloog dr. K. Westerterp van de Universiteit van Maastricht na een onderzoek, waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Nature.

Printerversie Gewicht